Wege Bliski Wschód / warsztaty kulinarne z Samar Khanafer

Wege Bliski Wschód / warsztaty kulinarne z Samar Khanafer

Start: 16 maja 2017 18:00
Koniec: 16 maja 2017 21:00
Kuchnia bliskowschodnia to przede wszystkim mezze, czyli duża ilość małych przystawek, które wypełniają stół po brzegi. To obfitość warzyw i ziół. Jedzenie to przyjemność i zarazem podróż do najodleglejszych i najsmaczniejszych zakątków świata. Zapraszamy Was w taką podróż, gdzie przygotujemy wszystko sami według receptur, które Samar przekazali tata, babcia i ciocie. Zakosztujecie w prawdziwej, przepięknej i aromatycznej kuchni Bliskiego Wschodu bez drogi na skróty, którą dzięki poznanym przepisom bez problemu odtworzycie w domu.

MENU
hummus
babaghanoush
muhammara
tabbouleh
falafel
gulasz z okry z ryżem po libańsku
naamoura

Prowadząca:
Samar Khanafer-Gniadek – pół Polka, pół Libanka. Ekspert od kuchni bliskowschodniej w Polsce. Autorka kulinarnego bestsellera Hummus, za’atar i granaty, na co dzień pisze bloga blogSamar.com. Jej umiejętności kulinarne docenił m.in. Gordon Ramsay i Michel Roux Sr. Gotuje na antenie Dzień Dobry TVN, stylizuje i pisze przepisy dla najlepszych magazynów kulinarnych
Najlepsze filmy na kanapowego lenia
Top Gun od dziś w kinach
Piękno opuszczonych scenografii filmów...porno