American BBQ
Dymność w nosie, zbalansowana słodycz w smaku, dziesiątki przypraw które tworzą spójna całość to tylko namiastka tego czego doświadczycie na warsztatach bbq.
Takie wrażenia w najlepszy z możliwych sposobów spełnia technika low and slow charakterystyczna dla amerykańskiego bbq.
Na warsztacie nauczycie się jak obchodzić się mięsem kolagenowym. Poznacie doskonale receptury na solanki, marynaty i glazury. Poznacie również recepturę na królewski sos bbq. Dowiecie się jak domowymi metodami uzyskać w potrawach dymny smak.
To wszystko oraz znacznie więcej tylko w Comfort Food Studio.
Menu:
Pulled pork coffe and bourbon bbq
Porchetta – pieczeń wieprzowa w stylu włoskim
Slow and low New York w parze dymie
Bbq wings z królewskim sosem
Smoked Brownie z lodami z palonego masła
Prowadzący:
Julian Karewicz jest prawdziwym pasjonatem gotowania.
W gastronomii robił już w zasadzie wszystko. Zdarzyło mu się być szatniarzem, a nawet szefem kuchni w japońskiej restauracji.
Przez wiele lat był szefem baru na Solcu 44 oraz head grill masterem w firmie Weber Grills.
Jest współautorem książki „Przepisy i Opowieści” oraz prowadzi bloga „barkuchnia” na www.kukbuk.com.pl
Fascynuje się lokalnym produktem i prawdziwą kuchnią w której króluje smak i zapach.
�
Data: 01.06.2017
Godzina: 18:00 - 21:00
Miejsce: Comfort Food Studio, Hala Koszyki, ul. Koszykowa 63, Warszawa
Cena: 345zł