Niedzielny Bufet w DZiKu
Menu na 13.08 prezentuje się nastęująco:
ZUPA kurkowa
GŁÓWNE MIĘSNE:
• łopatka duszona z młodą kapustą
• gulasz z indykiem, dynią i szałwią
GŁÓWNE VEGE:
• krokiety ziemniaczane z groszkiem i koprem
• fasolka Jaś z suszonymi pomidorami i szpinakiem
• ziołowa kasza orkiszowa z pieczarkami i serem feta
SAŁATKI:
• z wędzonym pstrągiem, ogórkiem małosolnym, jajkiem i dressingiem jogurtowym
• z zielonej soczewicy z pomidorami malinowymi, mangoldem i oliwkami z dressingiem pietruszkowo-cytrynowym
DESERY:
• placek ze śliwkami i bezą
• deser mascarpone z ciasteczkami amaretti i borówką amerykańską
__________
Ceny dań bufetowych (nie dotyczy zup, deserów i napojów):
1 danie: 9 zł | 2 dania: 17 zł | 3 dania: 24 zł | 4 dania: 30 zł
Po zakończeniu bufetu nie obowiązuje karta, ale zapraszmy na menu dnia.
__________
Niedzielne obiady w Dziku poleca Restaurantica.pl:
http://restaurantica.pl/2015/05/14/dzik-niedzielny-brunch