Niedzielny Bufet w DZiKu

Niedzielny Bufet w DZiKu

Start: 13 sierpnia 2017  13:30
Koniec: 13 sierpnia 2017  18:00
W każdą niedzielę w godz. 13:30-18:00 zapraszamy na obiad, który podajemy w formie bufetu. Na zmianę gotują: nasza szefowa kuchni, kucharze DZiKa i zaproszeni goście.

Menu na 13.08 prezentuje się nastęująco:

ZUPA kurkowa

GŁÓWNE MIĘSNE:
• łopatka duszona z młodą kapustą
• gulasz z indykiem, dynią i szałwią

GŁÓWNE VEGE:
• krokiety ziemniaczane z groszkiem i koprem
• fasolka Jaś z suszonymi pomidorami i szpinakiem
• ziołowa kasza orkiszowa z pieczarkami i serem feta

SAŁATKI:
• z wędzonym pstrągiem, ogórkiem małosolnym, jajkiem i dressingiem jogurtowym
• z zielonej soczewicy z pomidorami malinowymi, mangoldem i oliwkami z dressingiem pietruszkowo-cytrynowym

DESERY:
• placek ze śliwkami i bezą
• deser mascarpone z ciasteczkami amaretti i borówką amerykańską
__________
Ceny dań bufetowych (nie dotyczy zup, deserów i napojów):
1 danie: 9 zł | 2 dania: 17 zł | 3 dania: 24 zł | 4 dania: 30 zł

Po zakończeniu bufetu nie obowiązuje karta, ale zapraszmy na menu dnia.
__________
Niedzielne obiady w Dziku poleca Restaurantica.pl:
http://restaurantica.pl/2015/05/14/dzik-niedzielny-brunch
Letnie Kino Kępa: „Złe mamuśki”
"DWIE KOBIETY" z niesamowitą Catherine Deneuve od 25 sierpnia
Polskie filmy na 42. MFF w Toronto