Falafel Bejrut, czyli kuchnia libańska w wersji wegetariańskiej, od samego początku podbił nasze serca. Króluje tu falafel – z marynowaną rzepą (różową!), pomidorami, kolendrą, miętą, granatem, papryczkami chilli (hodowanymi w doniczkach), a przede wszystkim z pysznym kotlecikiem, na którego przepis jest ściśle tajny. Zjecie tu też hummus, frytki w specjalnej mieszance przypraw, a także – co jest nowością, długą listę zestawów. Zdradzimy Wam nasz sekret- spróbujcie frytek z hummusem, gwarantujemy, że oszalejecie na ich punkcie.

Falafel Bejrut

Falafel BejrutFalafel Bejrut

Dlaczego kochamy Falafel Bejrut? Może dla wcześniej wspomnianych frytek z hummusem, ale na pewno za ludzi, którzy je przygotowują. Domowa atmosfera stworzona przez właściciela, Mike’a, zawsze zachęca nas do powrotów.

A czy Wy byliście już na falafelku przy Moliera?