Warsztaty poprowadzi autorka bloga Coutellerie – Marianna Medyńska. Za opracowanie graficzne odpowiedzialna jest Julia Kędzierska – studentka Wydziału Wzornictwa warszawskiej ASP.

Celem spotkania będzie wskazanie cech wspólnych oraz rozbieżności w narodowych kuchniach Polski i Japonii, rozmowy o kulinarnych obyczajach obu krajów i zapoznanie ich ze sobą. W programie przedstawienie i degustacja japońskich składników – zarówno bazowych, jak i tych mniej znanych, a następnie wkomponowanie ich w tradycyjne dania kuchni polskiej.

I tura o godzinie 12:00
II tura o godzinie 17:00
Czas trwania ok. 4 godziny / warsztat

Cena: 200 zł/os.

Obowiązują zapisy: rezerwacje@ethnomuseum.pl, 22 696 53 80

Płatności należy dokonać na konto PME. W przypadku rezygnacji z uczestnictwa w warsztatach bez wcześniejszego zgłoszenia – opłata nie podlega zwrotom (rezygnacja najpóźniej do dwóch dni przed terminem warsztatów).

Liczba miejsc ograniczona!