Te dwa dni będą należały do pierogów. Restauratorzy z Warszawy i okolic przygotują pierogi, które są symbolem ich kuchni. 

Na pierogi każdy ma swój własny przepis, a w zależności od kraju są one inaczej przygotowywane. Nadziewane owocami, warzywami, mięsem, serem czy ziemniakami, zawijane w ciasto z różnego rodzaju mąk, również bezglutenowych, doprawiane na słodko i ostro, gotowane, smażone lub pieczone - możliwości jest właściwie nieskończona liczba. 

1 października będzie okazja do spróbowania pierogów dużych i małych, polskich, hiszpańskich, japońskich, tybetańskich momo, wloskich calzone, rosyjskich pielmieni, gruzińskich chinkali, bao, manty, momo, gyoza wszystkie odmiany dim sum. Będzie w czym wybierać.

Dla każdego znajdzie się coś miłego. Gwarantowane usatysfakcjonowanie każdego smakosza, gwarantowane pełne, szczęśliwe brzuchy.

To będzie niezwykła pierogowa uczta.

 

Wstęp na festiwal jest bezpłatny.

 

Fot. Beszamel.pl