Pierogi są znane i lubiane w każdym zakątku Ziemi – także nad Wisłą!
Właściwe każdy ma na nie swój własny przepis, a w zależności od kraju są one inaczej przygotowywane. Nadziewane owocami, warzywami, mięsem, serem czy ziemniakami, zawijane w ciasto z różnego rodzaju mąk, również bezglutenowych, doprawiane na słodko i ostro, gotowane, smażone lub pieczone - możliwości jest właściwie nieskończona liczba.
Będziecie mieli okazję spróbować pierogów dużych i małych, polskich, hiszpańskich, japońskich, tybetańskich czy hinduskich. Spróbujcie tradycyjnych, domowych polskich pierogów z sezonowymi farszami, indyjskich samos, chińskich baobao, tybetańskich momo, włoskich calzone i gruzińskich chinkali.
Zapraszamy na niezwykłą, pierogową ucztę.
Kiedy? 18.11.2017 od 12.00 do 19.00
Gdzie? Pałac Kultury i Nauki, sala Ratuszowa