Czy harmonijne dobieranie win do jedzenia to sztuka? Czy może kwestia wyczucia i doświadczenia? A może wynik znajomości paru nieskomplikowanych zasad?
Spotkanie rozpoczniemy od krótkiego wprowadzenia podczas którego poznacie zasady łaczenia wina z jedzeniem . W drugiej praktycznej części zapraszamy do degustacji win i dań, pod czujnym okiem Szefów Food Lab Studio i profesjonalnych somellierów Casillero del Diablo.
Menu:
1. Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon:
policzek / śliwki 5 smaków / pieczony seler / borowiki / konfitura z cebuli
stek z buraka / śliwki 5 smaków / seler / borowiki / konfitura z cebuli
2. Casillero del Diablo Sauvignon Blanc:
dorsz / karmelizowany pasternak / salsa z gruszek / limonka
pieczony seler / panko / tłuczone migdały / salsa z gruszek / limonka
3. Casillero del Diablo Carmenere:
risotto / szpinak / jarmuż / boczniaki / borowiki
perliczka / podgrzybki / pasternak / risotto / salsa verde / kiszona cytryna
4. Casillero del Diablo, Chardonnay:
królik / pieczone ziemniaki / zielone oliwki / chipsy z pasternaku
pieczony seler / topinambur / ziemniaki z ogniska / vegan aioli
Desery:
semifreddo brzoskwiniowe / dynia / masło orzechowe / bita śmietana
eton mess / jagody / maliny
16 lutego
Cena: 150 zł, kupisz tutaj
Więcej warsztatów w Food Lab Studio znajdziesz tutaj
Organizujesz swoje warsztaty? dodaj je bezpłatnie do naszego KALENDARIUM tutaj