Czy harmonijne dobieranie win do jedzenia to sztuka? Czy może kwestia wyczucia i doświadczenia? A może wynik znajomości paru nieskomplikowanych zasad?

Spotkanie rozpoczniemy od krótkiego wprowadzenia podczas którego poznacie zasady łaczenia wina z jedzeniem . W drugiej praktycznej części zapraszamy do degustacji win i dań, pod czujnym okiem Szefów Food Lab Studio i profesjonalnych somellierów Casillero del Diablo.

 



Menu:
1. Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon:
policzek / śliwki 5 smaków / pieczony seler / borowiki / konfitura z cebuli
stek z buraka / śliwki 5 smaków / seler / borowiki / konfitura z cebuli

2. Casillero del Diablo Sauvignon Blanc:
dorsz / karmelizowany pasternak / salsa z gruszek / limonka
pieczony seler / panko / tłuczone migdały / salsa z gruszek / limonka

3. Casillero del Diablo Carmenere:
risotto / szpinak / jarmuż / boczniaki / borowiki
perliczka / podgrzybki / pasternak / risotto / salsa verde / kiszona cytryna

4. Casillero del Diablo, Chardonnay:
królik / pieczone ziemniaki / zielone oliwki / chipsy z pasternaku
pieczony seler / topinambur / ziemniaki z ogniska / vegan aioli

Desery:
semifreddo brzoskwiniowe / dynia / masło orzechowe / bita śmietana
eton mess / jagody / maliny
 

 

16 lutego

Food Lab Studio

Cena: 150 zł, kupisz tutaj

 

 

Więcej warsztatów w Food Lab Studio znajdziesz tutaj

 

Organizujesz swoje warsztaty? dodaj je bezpłatnie do naszego KALENDARIUM tutaj