Od 11 do 18 marca Goście będą mogli spróbować dań, które idealnie łączą się ze smakami piw. W festiwalowej cenie 49 złotych za osobę, każdy pełnoletni Gość otrzyma piwo Grimbergen dopasowane do wybranego menu. Rezerwacji festiwalowych stolików możecie dokonać na www.BeerFoodWeek.pl. Sprawdźcie, które warszawskie restauracje warto odwiedzić w ramach festiwalu.

Portobello 

Propozycja dla osób kochających prawdziwą kuchnię śródziemnomorską, która oparta jest na tradycji i oryginalnych włoskich przepisach. Portobello to w pewnym sensie włoski port, który znajduje się w samym sercu Warszawy. Wszystkie dania przygotowywane są na bieżąco ze świeżych i oryginalnych włoskich produktów. W ramach beerpairingu Szef Kuchni przygotował pizzę calabrese, czyli sos pomidorowy z wyczuwalną nutą bazylii, na który układany jest ser i świeże salami, a na samym końcu dla podkreślenia smaku dokładane są czarne oliwki. Smak pizzy dodatkowo podkreśli orzeźwiające piwo Grimbergen Blanche. Dajcie się porwać w kulinarną podróż dookoła słonecznej Italii. 

 

beer food week mówią na mieście warszawa

 

Casablanca

Zastanawiacie się jakie dania idealnie pasują do piwa? W tym miejscu czekają na Was ciekawe propozycje od Szefa Kuchni, które mile zaskoczą nawet najbardziej wymagających Gości. Restauracja Casablanca to przede wszystkim przestronne, nowoczesne miejsce, które zachwyca śródziemnomorskimi daniami. Podczas Festiwalu spróbujecie m.in. panierowanego koziego sera z daktylami, kiszonymi pomidorami, słonecznikiem oraz dressingiem miodowo - musztardowym. Jeśli myślicie, że deser nie może dobrze smakować w połączeniu z piwem, to się grubo mylicie! Crème caramel, czyli popcorn z  toffi i orzechami w połączeniu z Grimbergen Double smakuje tylko lepiej! 

 

beer food week warszawa mówią na mieście

 

 

Mech 

Kolejne miejsce, które warto odwiedzić podczas pierwszej edycji Beer Food Week, to restauracja Mech. Mieści się na warszawskiej Saskiej Kępie i zachwyca europejską kuchnią w nowoczesnym wydaniu. Zastanawialiście się co oznacza para idealna? My już wiemy! To tatar wołowy z kiszonymi rydzami, chipsem z musztardy dijon, majonezem z pora i piwo Grimbergen Blonde! 

 

Mojo Picon

Dla spragnionych hiszpańskich potraw proponujemy wybór restauracji Mojo Picon. Podczas Beer Food Week, czeka na Was deska owoców morza, a na niej: sardele, kąski kalmara po madrycku, chrupiące mięso z małży oraz papryczki „padron”. Razem z piwem Grimbergen Double tworzy całość, która zachwyci każdego miłośnika takich połączeń oraz wspaniałego, hiszpańskiego jedzenia! Nie możemy pominąć deseru, który robi całą robotę!  Churros z czekoladą podbije wasze kubki smakowe bez dwóch zdań! 

 

Mandala Bielany 

Czas na restaurację, utrzymaną w neomodernistycznym stylu. Idealny wybór dla miłośników i miłośniczek dalekowschodniej kuchni w nowoczesnym ujęciu. W festiwalowym menu znajdziecie pierś kurczaka w pomidorowo maślanym curry z dodatkiem świeżo utartych na pastę orzechów nerkowca, która jeszcze lepiej smakuje z piwem Grimbergen Double! Będziecie mieli również szansę by spróbować typowego indyjskiego streetfoodowego deseru, czyli ciasta z mąki pszennej smażonego na głębokim oleju, podanego z Kurauni. Aby podbić smak deseru, najlepiej łączyć go z delikatnym smakiem piwa Grimbergen Blanche. 

Piwo nie tylko dobrze łączy się z pizzą i słonymi przekąskami. Warto otworzyć się na nowe doświadczenia kulinarne i odrywać nieznane! Idealną ku temu okazją jest nadchodzący festiwal – Beer Food Week! Rezerwacji stolików możecie dokonać na www.BeerFoodWeek.pl

Nie czekajcie na ostatnią chwilę – miłośnicy takich połączeń tylko czekają by odwiedzić najlepsze restauracje! 

Termin Festiwalu: 11-18.03.2020

Lokalizacje: Warszawa, Łódź, Kraków, Poznań, Silesia, Szczecin, Trójmiasto i Wrocław.

 

beer food week warszawa