Gan bei to dziś 20 restauracji zlokalizowanych w czterech europejskich krajach. Klienci warszawskiego Westfield Mokotów jako pierwsi w Polsce mieli okazję bliżej ją poznać. Mieści się bowiem w food courcie centrum handlowego, co stanowi zawsze doskonałą okazję na smaczną przerwę podczas zakupów czy biznesowy lunch. Teraz szansa na orientalne smakowanie będzie możliwa w samym sercu miasta – w grudniu restauracja Gan bei zawitała na jednej z popularniejszych ulic w stolicy – Chmielnej.
Gan bei, czyli do dna!
Początki Gan bei tkwią w unikalnej mieszance azjatyckich kultur i smaków. Twórcy chcą być pomostem między tradycyjnymi azjatyckimi korzeniami kulinarnymi, a współczesnym światem, oferując wspaniałe dania i wyjątkowe doświadczenia inspirowane autentycznymi smakami Azji.
Miejsce z charakterem…
Lokal przyciąga uwagę nie tylko bogatą ofertą oraz dużym wyborem dań. Twórcy miejsca postawili również na mocne akcenty wizualne, które sprawiają, że miejsce jest odbierane jako przyjemne i bardzo klimatyczne. Za projekt odpowiada zespół Sergejsa Pushnojsa, który zaproponował twórcom konceptów ciemną elegancję przełamaną pomarańczowymi elementami. Każdy detal jest przemyślany i dopracowany – ornamentalne wzory, błyszczące powierzchnie, oryginalne fotele i starannie skomponowana roślinność – to znak rozpoznawczy wszystkich lokali Gan bei.
fot. Agencja Od kuchni
… i z azjatyckim twistem!
Co konkretnie można tu zjeść? Na pewno jest w czym wybierać. Od owoców morza i różnorodnych dań mięsnych, przez dania wegetariańskie i wegańskie, aż po desery. Przykład? Ucztę można zacząć od pieprzu Shishito z sosem miso-miodowym i solą morską czy mini kukurydzą Tomorokoshi z majonezem truflowym. Przez sushi, sashimi i tataki, do tatara z awokado i z chrupiącym ryżem, aż po zupy. Później przegrzebki z krewetkami tygrysimi w sosie hoisin czy okoń morski w kokosowym sosie curry. Można też wybrać dania z kurczaka, wołowiny, wieprzowiny czy kaczki, ale warto mieć w pamięci też deser. Tu do wyboru są różne rodzaje mochi, smażone lody czy maki na słodko.
Tradycyjne potrawy kuchni chińskiej, tajskiej, japońskiej czy indyjskiej, tworzone są tu przez szefów kuchni pochodzących z Indii i Nepalu. Wszyscy swoje umiejętności zdobywali w renomowanej szkole kulinarnej w New Delhi. Autentyczność i różnorodność aromatów zapewniają też unikalne składniki, sprowadzane z krajów pochodzenia. Nowe miejsce przy jednej z bardziej ruchliwych ulic w Warszawie poleca się zarówno na romantyczną kolację, biznesowy lunch czy spotkanie z rodziną.
Nowy punkt od niedzieli do czwartku jest czynny w godzinach 12:00-23:00, natomiast w piątek i sobotę 12:00-24:00. Twórcy miejsca zachęcają do rezerwacji stolików, aby unikać niepotrzebnego stania w kolejce. Wszystkie aktualności o Gan bei warto obserwować na Facebooku, Instagramie oraz stronie internetowej restauracji.