
SYLWESTER 2015 - „LATA DWUDZIESTE, LATA TRZYDZIESTE…"
Ruszamy w lata dwudzieste i trzydzieste ubiegłego stulecia. W tą jedyną w roku, magiczną noc, gdy ruch na drogach ustaje, a miasta ożywają muzyką zabawą, z zapomnianego w ten wieczór, przydrożnego baru sączy się muzyka starej płyty. Na kontuarze patefon, w rogu fortepian… Przy stoliku fordanser. Wejdźmy do tego lokalu… Niebawem pożegnamy mijający rok, a w tej magicznej podróży być może spotkamy Marlenę Dietrich, lub do lokalu z ofertą nie do odrzucenia zawita Łukasz Siemiątkowski - polski Al. Capone, a panie będą rozglądać się po sali za przystojnym Stanisławem Cichockim - legendarnym Szpicbródką – tej nocy wszystko może się wydarzyć.
Barman przydrożnego baru uruchomi gramofon i zaserwuje muzykę lat dwudziestych, i trzydziestych, a że to magia Sylwestra to współczesnych znanych przebojów też nie zabraknie.
Zapraszamy Państwa w podróż w czasie.
Wierzymy w Waszą wyobraźnię i kreatywność, na Wasze pomysły stylizacji strojów, fryzur i zachowań w tę wyjątkowa noc.
DANIE GŁÓWNE ok. 20.45
„Chórzystka z fantazją”- czyli pierś kurczaka ze szpinakiem, sos serowo – brokułowy, ziemniaki i zestaw fantazyjnych surówek.
DESER
„Szalona czarnulka (i wcale nie mała) fordanserem”- kawa i tort od pani Hani.
ZIMNA PŁYTA
„Zgrabne tłuścioszki” – zestaw wędlin.
„Francuska deska” – zestaw serów i sałatka jarzynowa.
DANIE CIEPŁE I - serwowane ok. 0:30
„Rozszarpaniec esencjonalny” - gulasz z chlebem.
DANIE CIEPŁE II - serwowane ok. 2:30
"Przysmak Szpicbródki" – żurek z jajkiem i kiełbasą.
BUFET KAWOWY
Kawa – bez ograniczeń
Herbata – bez ograniczeń
Woda niegazowana – bez ograniczeń
Na stołach:
Woda niegazowana, owoce, ciastka, lampka szampana o północy.
Z uwagi, że to czasy prohibicji alkoholu nie podajemy i nie sprzedajemy w bufecie (tu liczymy na kreatywność gości).
Rozpoczęcie godzina 20:00 (sala i szatnia otwarte od 19:15).
Wstęp i konsumpcja - cena 135 zł od osoby, a przy jednoczesnym zakupie biletów wstępu powyżej 9 osób cena 125 zł (od osoby).
http://www.domkultury.kozy.pl/aktualnosci/art/396/