W Krainie Włoskich Smaków - warsztaty
Zapraszamy we wspaniałą podróż enogastronomiczną przez włoskie regiony!
W trzy kolejne niedziele stycznia, dzięki podróży kulinarnej przez trzy regiony Półwyspu Apenińskiego, będą Państwo mieli okazję poszerzyć swoją wiedzę na temat włoskiej kuchni i win.
Będzie okazja do spróbowania włoskich przysmaków z tych regionów, pobawimy się też w sommelierów, degustując regionalne wina.
Zapraszamy wszystkich, którzy znają język na poziomie przynajmniej A2 (i lepiej).
Będą Państwo mogli powtórzyć zagadnienia takie, jak:
- kuchnia, czynności związane z przygotowaniem posiłku, utensylia kuchenne, rodzaje posiłków, produkty spożywcze;
- porozmawiać o fenomenie wina prosecco czy o aperitivo, o znanych włoskich drinkach i o kreatywnej kuchni Półwyspu;
- nauczyć się opisywać wino i dobrać do niego odpowiedni kieliszek.
Na zajęciach zostaną wykorzystane materiały autentyczne, w tym audiowizualne. Kurs ma charakter autorski. Na kursie stosujemy podejście komunikacyjne.
Czas wydarzenia: trzy kolejne niedziele: 10, 17, 24 stycznia, w godzinach 11:00 - 13:15
Miejsce: Scuola Dante, ul. Oskara Langego 6 / 56
Wymagana znajomość języka: minimum A2
Autor i prowadzenie: Patrycja Stasiak
Limit miejsc: 10 osób. Warunkiem uruchomienia kursu jest zebranie się przynajmniej 5 osób.
Cena: 3 spotkania po 3 godziny lekcyjne w cenie 259 zł (29 zł za godzinę lekcyjną).
Cena obejmuje materiały oraz możliwość degustacji produktów/win włoskich.
Zapisy poprzez wpłatę całej sumy na konto szkoły, z dopiskiem: "W krainie włoskich smaków".