Z Miłości Do Sezonowości: oscypek

Z Miłości Do Sezonowości: oscypek

Start: 28 stycznia 2016 18:00
Koniec: 31 stycznia 2016 01:00

Zapraszamy na kolejną wyjątkową odsłonę MIŁOŚCI DO SEZONOWOŚCI ze specjalnym menu dostępnym tylko w dniach 28 -31.01, którego składnikiem przewodnim jest OSCYPEK - król polskich serów. Legendarny wędzony ser owczy wyrabiany według niezmienionej od kilkuset lat receptury. Składa się z mleka owiec wypasanych na górskich halach. Nie można go pomylić z żadnym innym serem - ma kształt wrzeciona. Oscypek jest pikantny, lekko słonawy, przesiąknięty aromatem dymu ogniska. Na jeden ser ważący od 600-800 gramm potrzeba, aż 7 litrów mleka.

Inauguracja w czwartek 28.01 o godz. 18:00 - hucznie świętujemy dobrym piwem pod oscypka z KUKBUK, a w tle zagra od godz. 20:00 Niko P!

Kukbuk poleca
Deser
Słodko-słony sernik z oscypka z czekoladowy miodem i lukrem z Crame frashe 18,60

Przystawka
Pieczony ziemniak a’la Hasselbac z sosem z oscypka, delikatnie suszonymi pomidorami i plastrami boczku 14,70

Przegryzka
Chrupiący oscypek zawinięty w greckie ciasto Kataifi na liściach sałat z żurawinowym sosem 15,40

Oscypkowe krokieciki z lekko pikantnym, śliwkowym sosem z odrobiną wanilii 12,70

Piwa pod oscypka z rzemieślniczego browaru Pinta

Jurajska Pomarańcza – piwo o cytrusowym charakterze, przełamane smakiem maliny i pomarańczy, osłodzone naturalnym miodem 14,35

Atak Chmielu - fantazyjnie nachmielone piwo w stylu American IPA. Czerwono-miedziane, treściwe, z kwiatowym, lekko żywicznym aromatem 14,35

Hopus Pokus – Iglasty posmak amerykańskiego chmielu połączony z czekoladowymi nutami palonych słodów. Czarujące! 14,35

Rezerwacje stolików: +48 668 401 844, rezerwacje@zorzabistro.pl

Co robimy w weekend? Czyli najciekawsze wydarzenia
10 filmów, które trzeba obejrzeć choć raz w życiu
7 filmów o śnie i podświadomości