Z Miłości Do Sezonowości: oscypek
Zapraszamy na kolejną wyjątkową odsłonę MIŁOŚCI DO SEZONOWOŚCI ze specjalnym menu dostępnym tylko w dniach 28 -31.01, którego składnikiem przewodnim jest OSCYPEK - król polskich serów. Legendarny wędzony ser owczy wyrabiany według niezmienionej od kilkuset lat receptury. Składa się z mleka owiec wypasanych na górskich halach. Nie można go pomylić z żadnym innym serem - ma kształt wrzeciona. Oscypek jest pikantny, lekko słonawy, przesiąknięty aromatem dymu ogniska. Na jeden ser ważący od 600-800 gramm potrzeba, aż 7 litrów mleka.
Inauguracja w czwartek 28.01 o godz. 18:00 - hucznie świętujemy dobrym piwem pod oscypka z KUKBUK, a w tle zagra od godz. 20:00 Niko P!
Kukbuk poleca
Deser
Słodko-słony sernik z oscypka z czekoladowy miodem i lukrem z Crame frashe 18,60
Przystawka
Pieczony ziemniak a’la Hasselbac z sosem z oscypka, delikatnie suszonymi pomidorami i plastrami boczku 14,70
Przegryzka
Chrupiący oscypek zawinięty w greckie ciasto Kataifi na liściach sałat z żurawinowym sosem 15,40
Oscypkowe krokieciki z lekko pikantnym, śliwkowym sosem z odrobiną wanilii 12,70
Piwa pod oscypka z rzemieślniczego browaru Pinta
Jurajska Pomarańcza – piwo o cytrusowym charakterze, przełamane smakiem maliny i pomarańczy, osłodzone naturalnym miodem 14,35
Atak Chmielu - fantazyjnie nachmielone piwo w stylu American IPA. Czerwono-miedziane, treściwe, z kwiatowym, lekko żywicznym aromatem 14,35
Hopus Pokus – Iglasty posmak amerykańskiego chmielu połączony z czekoladowymi nutami palonych słodów. Czarujące! 14,35
Rezerwacje stolików: +48 668 401 844, rezerwacje@zorzabistro.pl