Foodstock Miód Malina 25.10.2015 Fabryka
Witamy na kolejnej, tradycyjnej, dużej edycji Foodstock. Jesteśmy z Wami nadal do końca września w letnich, cotygodniowych mini edycjach, ale duży event czeka już pażdzierniku.
Tym razem głównymi bohaterami naszej jesiennej edycji są MIÓD i MALINA. Nie bez powodu wybraliśmy taką konwencję. Poza oczywistymi walorami smakowymi, pragniemy zwrócić Państwa uwagę na rolę i problemy współczesnej pszczoły.
Wszystkie stworzenia żyjące na Ziemi wchodzą w skład naturalnej symbiozy, która uzależnia każde jej ogniwo od siebie. Ludzie są najbardziej rozwiniętymi osobnikami w łańcuchu pokarmowym i w całym środowisku naturalnym. Jesteśmy jednak nie tylko współodpowiedzialni za istnienie życia na Ziemi, ale również uzależnieni od wielu stworzeń żyjących na globie ziemskim. Jednym z takich stworzeń są pszczoły, które pieczołowicie zapylają trzy czwarte roślin stanowiących nasze pożywienie. Nie tylko są to rośliny, które bezpośrednio spożywamy, ale również należą do nich rośliny, z których wytwarza się potrzebne nam produkty.
Chcemy zwrócić Państwa uwagę na problem ginących pszczół oraz nierentownych pasiek i pokazać jak w prosty sposób możemy pomóc. Wprowadzamy również malinę - w tym roku nasze pszczoły i słońce sprawiły, że mieliśmy ładny zbiór owoców (rekordowy w 2014, w tym roku równie wspaniały). Jak wiemy MIÓD i MALINA to najlepsze domowe sposoby na jesienne chłody, a ich zastosowanie w naszej kuchni jest po prostu nieograniczone. Nasi Wystawcy tradycyjnie udostępnią Wam jeden przepis ze swojej oferty :)
Zapraszamy 25.10 do Fabryki, od 12:00 - 20:00 Wystawcy będą serwować potrawy wszelakie, w tym przynajmniej jedną na bazie miodu lub maliny