VODKA TOUR | 40%, czyli dlaczego tak dużo, a tak mało | Eat Warsaw & Krakow i RESTAURANT WEEK
Vodka Tour i degustacja:
Prowadzący: przewodnicy Eat Warsaw & Krakow Food & Vodka Tours
Kiedy: sobota, 24 października, 17:00 oraz niedziela, 25 października, 17:00
VarsoVie, pl. Konstytucji 2
Wstęp: 79 zł
--------
Polska szczyci się mianem jednego z najlepszych producentów wódki, ale ile o tym legendarnym napoju wiemy my sami, Polacy? Wiemy, że pije go wujek na weselu i James Bond w martini, ale co jest pomiędzy?
Czego spodziewać się poVodka Tour i degustacji?
Po pierwsze: chcemy odmienić wizerunek wódki. Zaprezentujemy rzadkie, wyjątkowe wódki, produkowane z troską o najmniejszy szczegół, zupełnie jak wino czy whisky. Poznamy historie klasycznych, a nieco zapomnianych marek. Opowiemy co to jest dobra wódka, czym różni się wyrób zbożowy od ziemniaczanego oraz czy wódką można się delektować.
Po drugie: postaramy się obalić mity. Wyjaśnimy czy każda droga wódka jest warta swojej ceny. Sprawdzimy w jakiej temperaturze najlepiej podawać wódkę i czy Polacy piją najwięcej w Unii Europejskiej.
Po trzecie: poszukamy odpowiedzi na odwieczne pytania. Skąd pochodzi wódka? Z Polski czy z Rosji? Czy liczba destylacji wpływa na jakość wódki? Dlaczego wraz ze spadkiem sprzedaży wódki spada sprzedaż śledzia?
Co jest zawarte w cenie?
degustacja 7 rzadkich polskich wódek
specjalnie dobrane przekąski do każdej wódki
interaktywna opowieść o historii polskiej wódki
mini-warsztat degustacyjny
certyfikat udziału w warsztacie
pisemnie podsumowanie spotkania
---------
Organizatorzy: Eat Warsaw & Krakow, WARSAW RESTAURANT WEEK.
Partnerzy: Młody Ziemniak, Wódka Dwór Sieraków, J.A. Baczewski Vodka Monopolowa, Varso Vie