Poza samą Francją, Polska wysłała najwięcej zgłoszeń. Giżycko, Radom i Tychy, to tylko trzy z ponad pięćdziesięciu miast, z których pochodzą uczestnicy. Każdy z lokali musi przygotować menu składające się z sześciu elementów w całości inspirowanych kuchnią francuską.
Zobacz także TOP 5 - jedzenie z okienka
Aperitif, przystawka, danie główne, deska serów, deser i francuskie trunki to rzeczy, których będziesz mógł spróbować w niespełna dwudziestu warszawskich restauracjach biorących udział w wydarzeniu 21-ego marca. Każda z nich przygotowuje na tą okazję menu degustacyjne, oparte na wysokiej jakości produktach i lekkości, jaką niesie ze sobą kuchnia francuska.
Owoce morze, oliwa, pieczywo, sery i wina są dla francuzów kulinarnymi powodami do dumy. Do tego idea wspólnej celebracji posiłku, świeże zioła, minimalna ilość soli i mamy docenianą na całym świecie spójną całość. Obfite, słodkie śniadania i skromniejsze obiady są przepisem na szczupłą sylwetkę Francuzów. Dodajmy do tego lampkę najlepszego na świecie wina i mamy przepis na niezwykle udany wieczór.
W tym roku na Goût de France zapraszają: Winosfera, Artbistro, Genesis, Nobu Nowy Świat, Rozbrat 20, Smaki Warszawy, Superiore, Krasnodwór, Novo2, La Brasserie Moderne, Bistro de Paris, Dom, BistroZ, Elixir by Dom Wódki, Restauracja Lif, Saint Jacques, Restauracja Fontanna i Winston (Grand i Centrum)
Zobacz także 5 basenów, na które wejdziesz bez czepka
Jeśli podobnie do nas, masz ochotę na kolację bazującą na dobrym produkcie, która nie obciąży twojej wątroby, a smakiem przeniesie Cię do najbardziej stylowego kraju Europy, nie czekaj i dokonaj rezerwacji w jednej z powyższych restauracji.
Odliczanie czas start!
Ewa Kubiatowska Mówią Na Mieście
Po pysznym jedzonku sprawdź co dzieje się w Twoim mieście w naszym kalendarium :*